NLC sluit eerste ronde van het NLC Health Impact Fund

PERSBERICHT

28 juni 2023

NLC, de grootste Healthtech Venture Builder van Europa, kondigt met trots de sluiting van de eerste investeringsronde van het NLC Health Impact Fund aan.

Het NLC Health Impact Fund is het nieuwste en grootste fonds van NLC tot nu toe en is opgericht om te investeren in baanbrekende early-stage gezondheidsinnovaties. Met het sluiten van deze ronde, investeert het fonds onmiddellijk in 40 start-ups van verschillende ontwikkelingsniveaus, en voorziet hen van startkapitaal en vervolg  financiering.

Hidde Ten Brink, Investment Director van NLC: “Deze mijlpaal onderstreept het sterke vertrouwen van onze investeerders in NLC’s vermogen om kansen te benutten in de Europese healthtech-industrie, evenals in ons zorgvuldig investeringsproces en track record.”

Europese healthtech-ondernemers steunen het NLC Health Impact Fund

De fondsen die zijn opgehaald zijn afkomstig van private investeerders en getuigen van het vertrouwen in NLC om impact op patiënten en het zorgsysteem te maken. Het NLC Health Impact Fund biedt investeerders de mogelijkheid om te investeren in een gevarieerde portefeuille van initiatieven op het gebied van medtech, biotech, digital gezondheidszorg en duurzame gezondheidszorg.

De Europese gezondheidszorgsystemen staan onder toenemende druk als gevolg van personeelstekorten en een groeiende zorgvraag. Innovaties kunnen oplossingen bieden, maar door een gebrek aan vroege fase kapitaal en expertise worden er te weinig innovaties op de markt gebracht. Het NLC Health Impact Fund is bedoeld om een deel van dit probleem op te lossen door op grote schaal te investeren in early-stage innovaties die patiënten levens kunnen verbeteren.

Ondanks de uitdagingen waar de huidige markt mee te maken heeft, overtrof de sluiting van de eerste fase van het NLC Health Impact Fund de verwachtingen van het managementteam. Bert Arjan Millenaar, CEO & Founder of NLC: “Dit bewijst dat het juiste venture-building model in combinatie met NLC’s ecosysteem van healthcare partners, early-stage gezondheidsinnovaties weer investeerbaar kan maken.”

Het Health Impact Fund staat nog steeds open voor investeringen vanaf €100.000. Voor kleinere tickets vanaf €1.000 zal  NLC een crowdfunding campagne lanceren in September die het mogelijk maakt direct in NLC te investeren.

Volgende fase

De sluiting van de tweede fase van het NLC Health Impact Fund wordt verwacht in het najaar van 2023. Hiermee kunnen nog eens 40 initiatieven uit de portefeuille investeringen ontvangen. NLC is optimistisch dat ook institutionele investeerders zullen volgen, wat een verdere bevestiging is van het succesvolle venture-building model.

Profiel van NLC

NLC is een gecertificeerde B Corporation,voldoet aan de SDFR9 richtlijnen en ondersteunt de duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG’s) 3, 9 en 17 van de Verenigde Naties. Met een groeiend team van meer dan 80 professionals uit 23 landen en meer dan 110 portfolio-ondernemingen verspreid over 11 Europese landen, breidt NLC zijn activiteiten uit naar de Verenigde Staten en de Golfregio als onderdeel van zijn missie om te investeren in gezondheidsinnovaties in de vroege fase met een duurzame impact op patiënten.

 

Voor meer informatie of mediaverzoeken kan contact opgenomen worden met Anne Reijns via anne.reijns@nlc.health.

NLC Health Ventures Footer